Білий півонія складається з одного бутону і двох крихітного листя, зірваного ранньою весною, покритого крихітним сріблясто-білим гарматою з одного боку і темно-шавлієвого кольору з іншого. У поодиноких випадках листя можна змішувати з чайним деревом Шуй Сянь.
Правила обробки вимагають, щоби цей чай збирали тільки в період з 15 березня по 10 квітня. Його не можна збирати в дні, коли можливий дощ, або якщо ще не висохла роса, або якщо на землі лежить іній. Фіолетові бутони не допускаються, стебла не повинні бути надто довгими або надто короткими. Листя, пошкоджене вітром, маніпуляціями, комахами або частково розкрите, відбраковується і переводиться в нижчий сорт. Кращий Бай Му Дань виробляється з використанням двох листів і однієї частини бутону і піддається природному чи механічному в'янню, щоб отримати листя не чорного чи червоного, а зеленого кольору.
Білий півонія вирощується в основному в китайській провінції Фуцзянь і виготовляється з дуже маленьких бутонів та листя, які збирають провесною. Листя різнокольорове, як осіннє листя. Білий півонія має сміливий смак із нотками дуба, горіха та ванілі з ароматом абрикосового кольору. Ніжний стійкий аромат та свіжий м'який солодкий смак, позбавлений терпкості та трав'янистості, з мерехтливим прозорим настоєм. При заварюванні чаю ви відчуєте дуже м'який аромат півонії та квітковий аромат. Чай найкраще заварювати гарною мінеральною водою температурою від 70 ° C (158 ° F) до 80 ° C (176 ° F). Найкраще заварювати його в стилі гунфу, використовуючи більше чаю та більш короткий час заварювання. Настій має дуже блідо-зелений або золотистий колір. Фруктовий і темніший, ніж Silver Needle, але не такий сильний, як Shou Mei. Цей ніжний, легкий білий чай має дуже чистий, свіжий смак із ніжними квітковими нотками. Настій вищої якості повинен мати мерехтливий прозорий настій із тонким стійким ароматом та свіжим, м'яким, солодким смаком, позбавленим терпкості та трав'янистих присмаків.
Рекомендації щодо заварювання: використовуйте 1 столову ложку на чашку ємністю 6 унцій. Нагрійте воду до появи пари (170 ° F). Дайте настоятися 3-4 хвилини. Підходить для багаторазових інфузій.
******Білий чай має найтонший смак зі всіх чаїв, він м'якший, містить менше кофеїну і вважається найантиоксидантнішим з усіх чаїв. Він освіжає і не має різкого смаку чи аромату порівняно з іншими чаями. Для виробництва білого чаю відбираються лише наймолодші бруньки, що надає чаю біло-сріблястого волосся на бутонах. Різниця між зеленим і білим чаєм полягає у виробничому процесі, при якому білий чай не піддається обсмаженню на сковороді, а натомість піддається в'янню.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Білий чай |
Склад чаю | Збір |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 50 г |
- Ціна: 221 ₴/50 г.