Чайник гунфу (чайник із кнопкою, іпіт) — пристрій для заварювання чаю методом проливання. Такий метод заварювання популярний на Сході, він дає змогу поступово розкривати смак листя й неспішно розмовляти з усіма учасниками застілля. Водночас способу заварювання чай не перезаварюється, і в настій не переходять дратівливі Шлунок таніни.
Приготування чаю в чайнику гунфу:
Листя насипає в заварювальну ємність і заливають гарячою водою. Через 10–20 секунд натискають на кнопку в кришці, і готовий настій зливається в чайник. Потім чай розливають по чашках піалам і випивають. Цикл заварювання можна повторити 5-7-10 разів залежно від якості аркуша. Чаювання перетворюється на процес, під час якого напій заварюється багаторазово. У чайнику гунфу можна приготувати як цейлонський чай із великим листом, так і дрібний ройбуш.
Особливість такого способу в тому, що процес заварювання можна зупинити. Якщо чай вийшов міцним — зробіть другу протоку швидше та розбавте настій. Якщо чай вийшов слабким, потримайте гарячу воду в заварювальній ємності трохи довше.
Експерименти дають змогу розширити межі свого уявлення про чаю, прийняти до його смаку та спробувати нові сорти.
Чистота та догляд за чайником гунфу
Витрушуйте заварювання відразу після чаювання та промивайте її водою. Так заварювальна ємність залишиться прозорою надовго.
Матеріал:
чайник - скло
заварювальна колба - харчова полікарбонатна смола, використовувати +100 ℃
Виробник: Китай
Основні | |
---|---|
Виробник | Lightking Tech Group |
Країна виробник | Китай |
Тип посуду | Заварювальний чайник |
Матеріал | Скло |
Об`єм | 350 мл |
- Ціна: 624 ₴